BRUSSEL - De Brusselse handelsrechtbank heeft de beslissing over het toekennen van een definitief gerechtelijk akkoord aan SIC, het coördinatiecentrum van Sabena, met twee weken uitgesteld. De toekomst van de opvolger van Sabena, DAT, hangt in belangrijke mate af van het overleven van SIC. Die heeft immers nog geld tegoed van DAT; een faillissement van SIC zou dus ook de luchtvaartmaatschappij en de vroegere Sabena-filialen meesleuren.
Op 12 december moet SIC van de Brusselse handelsrechter een nieuw reddingsplan aan de rechtbank voorstellen. Een dag later zullen de schukdeisers over dat plan stemmen.

Het uitstel van het gerechtelijk akkoord dwarsboomt de plannen van de investeerders rond Lippens en Davignon om op 9 december een bod te doen op DAT, als kern van een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Etienne Davignon verklaarde op de handelsrechtbank de beslissing van de rechter af te wachten alvorens een bod te zullen doen.

Komende maandag zien de investeerders alvast de schuldeisers van SIC om hun plannen voor een nieuwe luchtvaartmaatschappij toe te lichten.