BRUSSEL - Voor de top van 21 september wilden veiligheidsdiensten eventueel Mistral-luchtafweerraketten plaatsen in het centrum van Brussel om de staats- en regeringleiders die bijeen waren voor een bijzondere top na de aanslagen in de VS op 11 september, te beschermen. Dat staat vandaag in La Libre Belgique .
Volgens bronnen binnen de politie en de krijgsmacht werd er aan gedacht, uit vrees voor een aanslag waarbij terroristen zich met een gekaapt vliegtuig op het gebouw zouden storten waarin de 15 Europese leiders vergaderden.

De Franstalige krant meldt dat leden van de federale politie gewaarschuwd waren dat er in het centrum van de stad drie installaties met luchtafweerraketten zouden worden opgesteld. Die zouden verborgen zijn in anonieme vrachtwagens.

Het bericht wordt formeel ontkend door verantwoordelijken van de luchtmacht, landmacht en federale politie, maar de krant vraagt zich af ,,waarom er zo'n precieze waarschuwing -met inbegrip van de voorziene locaties- aan de federale politie is gegeven, als ze op niets berust''.

De raketten hebben een actieradius van 5 kilometer. Als ze gebruikt werden tegen een kamikaze in het luchtruim boven Brussel, zou het vliegtuig in de agglomeratie zijn neergestort.