SYDNEY - Aan boord van een toestel van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft zich donderdag een incident voorgedaan waarbij twee leden van de bemanning gewond zijn geraakt. Een man probeerde met geweld de cockpit binnen te dringen. Hij stak de bemanningsleden met vlijmscherpe houten staken, maar kon uiteindelijk met behulp van enkele passagiers worden overmeesterd. Twee passagiers liepen lichte verwondingen op.

Minister van vervoer John Anderson zei dat de man als instabiel kan worden aangemerkt en dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de man een terreurdaad in de zin had, hoewel hij had gedreigd het toestel te laten neerstorten.

Het Qantas-toestel was van Melbourne op weg naar Tasmanië. Nadat de man was overmeesterd keerde de captain terug naar Melbourne.

Minister Anderson zei dat de houten wapens van de man -- twee ongeveer 15 centimeter lange staken met een vlijmscherpe punt -- ongemerkt door de veiligheidscontrole zijn gekomen. Daar dienen lessen uit te worden getrokken, aldus Anderson.