KNOKKE-HEIST - Het zal bijzonder druk worden aan de kust dit weekend. Het verlengde Hemelvaartweekend en vooral het mooie weer lokt heel wat Belgen naar de zee.
,,Het wordt een schitterend weekend'', voorspelt André Desmidt, directeur bij Toerisme Knokke-Heist. ,,We mogen zeggen dat nu al 99 procent van de hotelkamers bezet zijn. De boekingen kwamen op gang sinds de gunstige weerspellingen''.

Volgens Desmidt is het verlengde Hemelvaartweekend traditioneel een populair moment voor een korte vakantie aan zee. ,,Nu is het wel merkbaar drukker dan gewoonlijk''.

Naast de hotels zijn ook veel vakantieappartementen verhuurd. Daarnaast mogen ook de eigenaars van appartementen, de zogenaamde tweedeverblijvers, in aantal niet onderschat worden. ,,De kust beleeft nu het effect van drie weken minder goed weer'', aldus Desmidt.

Gezien de grote hoeveelheid toeristen aan de kust, verwacht de Vlaamse Automobilistenbond zondag al vanaf 16 uur sterk vertraagd tot stilstaand verkeer op de autowegen richting binnenland. "De onweersdreiging (vooral in de Ardennen) kan hierin nog verandering brengen, maar dat is nu nog niet te voorspellen."

Volgens de verkeersbarometer van de VAB, die met het weer rekening houdt, zal het verkeer richting kust vrijdag- en zaterdagmorgen minder druk zijn dan donderdagmorgen, maar wordt het verkeer richting binnenland donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond iets drukker.