LEUVEN -- Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van het overlijden vorige zaterdag van een jongeman uit Leuven. Dat heeft perswoordvoorder Theo Jacobs van het parket van Leuven vandaag bekendgemaakt.
De jongeman, een twintiger, was de avond voordien thuisgekomen na een paar dagen ,,stappen''. Zaterdagmorgen werd hij door zijn vader levenloos aangetroffen.

Reeds bij de eerste vaststellingen door de wetsdokter ontstond het vermoeden van gebruik van parametoxy amfetamine (PMA) gelet op de zeer hoge lichaamstemperatuur. Deze synthetische drug was eerder wel bekend onder vorm van tabletten. Maar op het lichaam van de jongeman werd een pakje poeder gevonden. Uit laboratoriumonderzoek bleek dat het ging om de uit de amfetamine afgeleide drug.

Bijzonder verontrustend, aldus persmagistraat Theo Jacobs van het Leuvense parket, is niet alleen het feit dat deze drug aangetroffen werd in poedervorm maar tevens in een cocktail waartoe, hoogst waarschijnlijk, ook heroïne behoorde. Verder onderzoek moet definitief uitsluitsel geven.