PARIJS -- De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft de Amerikaan Jon Drummond gisteravond alsnog officieel gediskwalificeerd voor verdere deelname aan het WK atletiek in Parijs, ondanks de beslissing van de atleet eerder op de dag om zich terug te trekken en vroegtijdig een punt achter zijn seizoen te zetten.
De 34-jarige Drummond zorgde voor een rel nadat hij gediskwalificeerd werd in de kwartfinales van de 100 meter. Hij ging uit protest minutenlang op de piste liggen, verliet de baan vervolgens in tranen om nadien terug te keren naar de piste waar hij opnieuw plaats nam in de startblokken. De bewuste kwartfinale kon uiteindelijk pas 50 minuten later gelopen worden, zonder Drummond.

De IAAF had de Amerikaanse federatie USATF gevraagd een sanctie op te leggen maar de USATF achtte zich niet in staat ,,een beslissing te nemen in die zaak voor dinsdagavond 20 uur''. De IAAF heeft Drummond dan gediskwalificeerd, maar wijst er wel op dat ze excuses heeft gekregen van Jon Drummond en dat hij zelf heeft beslist om zich terug te trekken voor de rest van het seizoen.