LONDEN - Richard Branson, de baas van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, is op zoek naar een nieuwe partner, maar wordt op zijn beurt bedreigd door overnameplannen van de kant van British Airways. Dat meldt het zakenkatern van de Sunday Times.
Naar nu blijkt speelde Branson twee maanden geleden met het idee om een overnamebod te doen op British Airways, het vlaggenschip van de Britse luchtvaartindustrie. Daar zag de bebaarde tycoon uiteindelijk van af. In plaats daarvan voert Branson nu besprekingen met British Midlands (dat net als Virgin ook op Brussel vliegt) om de mogelijkheden van een fusie te bespreken.

Maar terwijl Virgin en BMI praten, lijkt British Airways van plan te zijn om terug te slaan. Topkaders van die maatschappij hebben de opdracht gekregen deze week plannen uit te werken voor een eventuele overname van Virgin.

Intussen is officieel bevestigd dat Branson in een brief aan Jean-Cyril Spinetta, de voorzitter van de raad van bestuur van Air France, een bod heeft gedaan op de supersonische Concordes die Air France dit najaar wil schrappen.