DORTMUND - Jan Koller, de Tsjechische aanvaller van Anderlecht, heeft een vierjarig contract getekend bij Borussia Dortmund. Dat liet de Duitse club vanmorgen aan de buitenwereld weten. Het Duitse persagentschap DPA deelde de overgang mee. Michel Verschueren van Anderlecht bevestigde ondertussen het bericht.
Dortmund en Anderlecht bereikten gisteravond laat een akkoord over de transfer van de 28-jarige international. Anderlecht had nochtans eerder al een overeenkomst afgesloten met het Engelse Fulham, dat naar de Premier League promoveert, maar de Belgische Gouden Schoen verkoos Borussia, dat volgend seizoen als derde in de Bundesliga 2000-2001 de Champions League-voorronde mag afwerken.

De transfersom werd niet bekendgemaakt, maar volgens goed ingelichte bronnen zou die in de buurt liggen van 500 miljoen frank.

Koller kwam in 1997 in België terecht. Hij maakte toen de overstap van Sparta Praag naar Lokeren, dat hem in 1999 aan Anderlecht doorverkocht. Weer twee jaar later tekende de Tsjechische reus dus tot 30 juni 2005 bij de club van coach Matthias Sammer.