GENT - Het personeel van Getronics in Ninove gaat vanmiddag opnieuw aan de slag. Gisteravond stemde het personeel in met het protocolakkoord van de directie. Eind februari gaat de vestiging onherroepelijk dicht, omdat enige klant Dell een andere verdeler heeft voor zijn computeronderdelen.
De vakbonden hebben bovenop de ,,formule Claeys'' die de ontslagvergoedingen regelt, een vaste premie kunnen bedingen van 7.500 euro voor iedereen die meer dan zes maanden in het bedrijf aan de slag is. Dat hierbij geen rekening gehouden wordt met de aard van het contract, maar enkel met de gepresteerde werkuren, is een ,,unicum'', aldus BBTK-secretaris Mussche. Per 5 jaar anciënniteit komt er voor de ontslagen bedienden nogmaals 2.000 euro bovenop.

Zes bedienden kunnen alvast opnieuw aan de slag in een andere vestiging van Getronics. De directie beloofde ook al het mogelijke te doen om nog meer arbeidsplaatsen uit de wacht te slepen voor de 50 ontslagen werknemers.

Vandaag zal begonnen worden aan de officiële teksten en nemen de bedienden het werk terug op. Verwacht wordt dat tegen maandag het bedrijf in Ninove weer volop draait, zij het dan nog maar voor een maand.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig