NEW YORK - Bijna twee weken na de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten, is het aantal mensen dat in New York wordt vermist, opgelopen tot 6.453. Dat heeft de burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, gezegd. Het aantal vermisten, die naar alle waarschijnlijk ook gestorven zijn en zich onder het puin van de WTC-torens bevinden, zal vermoedelijk nog oplopen.
Tot nu toe zijn 261 lijken geborgen. Daarvan zijn er 200 geïdentificeerd. Aan boord van de twee Boeings bevonden zich 157 mensen.

De reddingsteams wachten intussen op een officiële verklaring van burgemeester Rudolph Giuliani dat er geen hoop meer is om nog levenden onder de brokstukken te vinden. Pas dan kunnen de manschappen zich op de eigenlijke reddingsoperatie concentreren, waarbij de brokstukken worden verwijderd en de lichamen kunnen worden geborgen.

De zwarte dozen met vluchtinformatie van de twee vliegtuigen die zich in de wolkenkrabbers in Lower Manhattan boorden zijn nog altijd niet gevonden. Wel stuitten de bergingswerkers op een drie meter groot deel van de romp van een van de gekaapte Boeings. Het brokstuk is door federale agenten meegenomen voor verder onderzoek.