CALCUTTA - De politie in de Indiase hoofdstad Calcutta heeft meegedeeld dat ze twaalf moslims heeft aangehouden die betrokken zouden zijn bij de aanslag voor het Amerikaanse centrum in de stad, waarbij afgelopen dinsdag vier politieagenten omkwamen.
De verdachten zijn gisteravond opgepakt in een station nabij Calcutta toen ze van het naburige Bangladesh terugkwamen. De aanhoudingen kwamen er na enkele tips van andere personen die door de politie zijn gehoord in verband met de zaak. Bij een van de arrestanten is een motorvoertuig teruggevonden die een rol speelde in de aanslag van dinsdag.

Voor een Amerikaans cultuurcentrum In Calcutta openden enkele motorrijders het vuur op agenten die hen de weg versperden. Verschillende radicale organisaties eisten de aanslag op. De Verenigde Staten twijfelen echter of het cultuurcentrum wel het eigenlijke doelwit was. De Indiase autoriteiten menen dat dit wel het geval was.

De video-opnames van de gebeurtenissen hebben alvast belangrijke aanwijzingen gegeven voor het onderzoek naar de aanslag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig