JERUZALEM - Twee Turkse journalisten met kogelhulzen in hun tas hebben voor grote opschudding gezorgd op het kantoor van de Israelische premier Ehud Barak.

De journalisten waren naar Jeruzalem gekomen om het overleg tussen de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ismail Cem en Barak te verslaan. Bij het controleren van hun tassen in de scanner ontdekten medewerkers van de veiligheidsdienst de patronen en ook enkele gebruikte traangasgranaten. Er werd onmiddellijk groot alarm geslagen en de journalisten werden meegenomen voor verhoor. Een politiewoordvoerder zei later dat de journalisten waarschijnlijk eerder in de Gazastrook of op de Westoever getuige waren geweest van botsingen tussen het Israelische leger en Palestijnen en de hulzen als aandenken hadden meegenomen.

Op last van de Israelische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet werd de aankomst van Cem bij het kantoor van Barak enige tijd uitgesteld. Honderden ambtenaren moesten in hun kantoor blijven totdat het sein weer op veilig ging.