BRUSSEL -- De werkonderbreking bij luchthavenuitbater Biac heeft geen invloed gehad op het reizigersverkeer. Dat zegt Biac-woordvoerder Paul De Backer.
De socialistische overheidsvakbond ACOD besliste om deze ochtend twee uren lang het werk neer te leggen, maar veel effect had de actie niet.

,,Slechts een of twee mensen van de huidige ploeg zijn niet aan het werk gegaan,'' zegt De Backer.

Een delegatie van de misnoegde vakbond ging langs bij minister van overheidsbedrijven Rik Daems. ,,We zijn ongerust over de plannen om Biac te privatiseren,'' zegt Freddy Tack (ACOD). ,,De luchthaven is één van de steunpilaren van 's lands economie. Veiligheid en dergelijke worden beter beheerd door een overheidsbedrijf.'' Zeshonderd van de 800 werknemers bij Biac komen van de oude Regie der Luchtwegen. Aan hen werd de belofte gedaan om hun personeelsstatuut niet te veranderen, zegt Tack. De overheid wil nu raken aan het vast statuut van de ambtenaar via een privatisering.

Volgens de vakbonden wil Daems niet terugkomen op de privatisering. Ze gaan nu de antwoorden van de minister analyseren en eventueel tot hardere acties overgaan.