ROME/PARIJS -- Tegenstrijdige berichten deden vandaag in Rome en Parijs de ronde over het op handen zijn van een 'strategisch bondgenootschap' tussen de Franse en de Italiaanse luchtvaartmaatschappij.

De Italiaanse krant La Repubblica citeerde vandaag staatssecretaris Enrico Micheli volgens wie ,,de alliantie nu een voldongen feit'' is. Volgens de krant zou het definitieve akkoord begin mei worden getekend. Door inmenging van de Franse president Jacques Chirac en de Italiaanse premier Giulano Amato zijn de onderhandelingen over de alliantie de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt, aldus nog La Repubblica .

Een woordvoerder van Alitalia in Rome, Enrico Lepris, heeft de het nieuws van de alliantie tegengesproken, terwijl in Parijs een woordvoerder van Air France zei niet in staat te zijn het te kunnen bevestigen.

,,Het zoeken naar een partner is voor Alitalia nog niet afgerond en de maatschappij heeft ontmoetingen en onderhandelingen lopen met goede vooruitzichten, niet enkel met Air France, maar ook met andere internatiationale transporteurs'' aldus Lepris.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig