JERUZALEM -- Israël bestudeert het Jordaans-Egyptische voorstel om het vredesproces in het Midden-Oosten te hervatten en bepaalde aspecten ervan kunnen zeker worden besproken. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres vandaag gezegd na een werklunch in Jeruzalem met zijn Belgische ambtgenoot Louis Michel.
Peres preciseerde wel niet welke aspecten bespreekbaar zijn voor Israëlische functionarissen. Hij stelde in elk geval niet dat de Israëlische regering het voorstel sowieso aanvaardt. Bekend is dat de Israëlische premier Ariel Sharon het voorstel niet echt genegen is.

Peres verklaarde nog dat Europa in grote mate kan bijdragen om het Midden-Oosten uit de spiraal van geweld te halen. Hij vroeg aan Michel ook om bij Yasser Arafat een poging te doen om die te doen begrijpen dat er eerst een einde moet komen aan het geweld en het terrorisme vóór er tussen Israëli's en Palestijnen opnieuw kan worden onderhandeld.

Michel ontmoet maandag de Palestijnse leider. Vanavond heeft de Belgische minister van BZ een onderhoud met premier Sharon.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig