ANTWERPEN - ,,Politieke commotie of niet, de voetbalmatch tussen Germinal Beerschot Antwerpen (GBA) en PSV is en blijft verboden.'' Dat heeft burgemeester Detiège van Antwerpen nog eens bevestigd. Ze antwoordt daarmee op de kritiek van de Antwerpse SP.A-voorzitter Voorhamme en van VLD-fractieleider Ludo Van Campenhout.
Het negatieve advies is volgens de burgemeester gebaseerd op overleg met de voetbalcel en de anti-hooliganismegroep van de Antwerpse politie. Die zouden volgens haar op de hoogte zijn van de komst van enkele leden van de harde kern van de clubs.

Detiège wijst er op dat het behoeftenplan voor de Antwerpse politie - waarbij een uitbreiding van het korps is afgesproken - wel is goedgekeurd maar nog niet gerealiseerd. Anders gezegd: de beloofde bijkomende agenten zijn er nog niet.

Burgemeester Detiège zegt ook begrip te hebben voor het gezinsleven van de Antwerpse politie. Na Euro 2000 en de doortocht van de Tour én de Cutty Sark vorig jaar zou de burgemeester, als de match GBA-PSV wordt gespeeld, voor het derde jaar op rij verplicht zijn de vakantieverloven van de politie in te trekken. En dat wil ze niet.

,,Feesten en feestjes her en der in Antwerpen zorgen er trouwens voor dat wij die dag al 250 agenten nodig hebben'', aldus de burgemeester. Haar conclusie staat dan ook vast: geen GBA-PSV Eindhoven op zondagavond 4 augustus 2002. Een andere - brave - tegenstander mag wél.