Een omvangrijke depressie over de Atlantische Oceaan stuurt, in een zachte zuidwestelijke luchtstroming, storingen naar ons land. Daarbij zal een dochterdepressie maandag in de late namiddag en 's avond voor flink wat wind zorgen.

Maandag kan er eerst in het oosten wat lichte regen vallen, maar elders kan de zon door de bewolking breken. Op een plaatselijke bui na verloopt de voormiddag overwegend droog. Na de middag zal op nadering van een actieve storing de bewolking toenemen en volgt er regen vanaf de Kust. Bij momenten kan het intens regenen, vooral later in de namiddag. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind spant aan en gaat vooral na de middag vrij krachtig en aan zee hard waaien, windkracht 5 aan zee 6. Tegen de avond zijn er rukwinden mogelijk tot 80 km/u. Het is wel erg zacht met maxima rond 10 graden in de Ardennen en rond 14 graden elders. Plaatselijk kan het kwik klimmen tot 15 graden. Maandagnacht is het betrokken met flink wat regen. De wind gaat onstuimig tekeer, kracht 6 tot 7, en er zijn windstoten mogelijk tussen 80 en 100 km/u. Aan de Kust is een uitschieter van 110 km/u niet uitgesloten. Later op de avond wordt het droger vanaf de Kust en na middernacht neemt de wind geleidelijk in kracht af. Er schuift dan evenwel een volgende regenzone vanuit het westen over ons land. Het is wel bijzonder zacht met minima tussen 7 en 10 graden.

Vooruitzichten:

De volgende dagen worden storingen tussen een hoog over Zuid-Europa en depressies over Midden- en Noord-Europa voortdurend over onze regio's gestuurd. Af en toe is het wat droger, maar iedere dag moeten we toch wel rekening houden met een portie hemelwater. Dinsdag wordt het in de ochtend en voormiddag tijdelijk droger met ook wat zon. Na de middag brengt een storing regen vanuit het westen. Het is vrij winderig, maar de maxima liggen nog steeds vrij hoog met waarden tussen 9 en 14 graden. Woensdag wordt het eerder een sombere dag. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en perioden met regen wisselen af met drogere perioden. Het kwik schommelt tussen 10 en 14 graden. Donderdag is er aanvankelijk nog veel regen. Nadien wordt het wat droger vanuit het noordwesten, maar de kans op enkele buien blijft bestaan. In het zuiden kan het tot de avond blijven regenen. Er is wat minder wind en de maxima liggen tussen 9 en 14 graden.

MeteoServices

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in