BRUSSEL -- Op één november neemt het Belgische filiaal van de Group 4 Falck A/S de afdeling waardentransport van Baron Security nv over. Dat maakte die laatste vandaag in een mededeling bekend. De overname zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid: het voltallige personeel van de afdeling wordt eveneens overgenomen.
Het Zweedse moederbedrijf van Baron Security, Securitas AB, vreest dat met de komst van de euro en met recente bankenfusies de Belgische markt van het waardentransport aanzienlijk zal verkleinen. Volgens Securitas kan het waardentransport op de Belgische markt slechts binnen een grotere business unit (Group 4 Falck) rendabel zijn.

Baron Security is in volle herstructurering: in september vloeide het bedrijf officieel samen met Securis tot één bedrijf onder de naam Securis. Het kwam bij de firma uit Groot-Bijgaarden tot een sociaal conflict met werknemers van de transportafdeling, die vreesden hun job kwijt te raken.

Group 4 Falck is een Brits-Deens beveiligingsbedrijf. Het geldt als de nummer twee ter wereld, na Securitas. Het gezamenlijke aantal werknemers bedraagt 115.000 en de jaaromzet bedraagt ruim 80 miljard frank. Group 4 Falck maakte geen overnameprijs bekend.