Met een aanhoudend noordwestelijke tot zelfs noordelijke luchtstroming zit er de volgende dagen niet veel beterschap in het herfstachtige en vooral te koele weer. Normaal mogen we rekenen op een 19 graden voor deze periode, maar het blijft een 4 tot 5 graden te koud.

Morgen is het bijzonder koel in de ochtend, in de Ardennen is het kwik gezakt tot een 5 graden en in het binnenland tot 8 graden. Enkel in de kustgebieden is het wat zachter met 12 graden, te danken aan het warmere Noordzeewater. Het wordt alweer een erg wisselvallige dag. Een koude poel heeft de temperatuur op 5 km hoogte laten zakken tot -25 graden. Met een noordwestelijke luchtstroming ontstaan er daarbij erg gemakkelijk buien over de warmere Noordzee. Mogelijk zijn deze buien wat minder frequent in het binnenland, maar in de loop van de middag nemen de buien evenwel overal toe. Er zijn dan zelfs enkele pittige exemplaren mogelijk, eventueel vergezeld van onweer. De wegen kunnen er soms waterglad bijliggen. Op thermisch gebied zijn we echt aan een mineur toe. De maxima komen slechts uit op 10 graden in de Ardennen en tussen 12 en 14 graden elders in het land. In een enkele bredere opklaring is een 15 graden net mogelijk. De wind waait zwak tot matig, aan zee in vlagen !

vrij krachtig uit het noordwesten, kracht 3/4 aan zee 5. Morgennacht gaan de buien vooral in het westen over in egale regen. In het oosten zijn er langdurige droge perioden, maar wat regen blijft ook daar mogelijk. De nabijheid van een depressiekern laat de wind nagenoeg wegvallen, waardoor nevel en mistbanken komen opzetten. Het wordt vooral in het oosten koud met minima van 4 graden in de Ardennen en 6 graden in de Kempen. Elders schommelt het kwik tussen 8 en 12 graden.

Vooruitzichten:

Dinsdag volgen er geregeld buien of perioden met regen in het westen. In het oosten is de neerslag minder frequent, maar van tijd tot tijd volgen er ook daar enkele buien. Af en toe is er een schuchtere opklaring met mogelijk een zonnestraaltje. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. Woensdag wordt een storing in een strakke noordelijke luchtstroming meegetrokken tot over ons land. Van het noordoosten uit gaat het dan langdurig regenen, vooral na de middag. Het kwik ligt rond 15 graden. Donderdag wordt een sombere en grijze dag met aanhoudende regen en maxima amper rond 14 graden. Slechts aan zee kan het kwik wat hoger klimmen. Het wordt een gure herfstdag.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)