MECHELEN - Bij een drugrazzia in dancing Illusion in Lier werden zondagmorgen zowat alle 670 aanwezige bezoekers gecontroleerd door zo'n 200 agenten van verschillende politiekorpsen. Tegen een zeventigtal aanwezigen is proces-verbaal opgesteld, 42 mensen gaven toe drugs te hebben gebruikt. Twee personen, onder wie de zaakvoerder, zijn voorgeleid. De dancing is verzegeld.
Tijdens de drugrazzia dienden volgens het parket zes mensen in comateuze toestand afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. Zij hadden vlak voor de controle de gevaarlijke drug GHB, een soort amfetamine die gelijkenissen vertoond met vloeibare XTC, tot zich genomen. De politie vond in de dancing ook nog grote hoeveelheden speed, XTC en cannabis.

De actie was volgens het parket maandenlang voorbereid. 25 politieploegen controleerden alle bezoekers, onder meer met een drugshond. Wie tekenen van drugsgebruik of -bezit vertoonden, werden aan een grondigere controle onderworpen. Tegen zowat 70 mensen stelde de politie een proces-verbaal op.

De dancing is na de controle verzegeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig