BRUSSEL - Tussen 5.000 en 10.000 betogers zijn zondagmiddag afgezakt naar de luchthaven van Zaventem voor een manifestatie van het personeel van het failliete Sabena. Na een rustig begin steeg de spanning toen bleek dat de ordediensten de vertrekhal tegen de afspraak in versperd hadden. Ondertussen is de luchthaven opnieuw volledig toegankelijk. Ook de toegangsweg is vrij.
De manifestatie startte eerder rustig tot verscheidene betogers zich opwonden aan een versperring die de federale politie aan de vertrekhal had opgeworpen. Een aantal betogers die het niet eens was met deze onaangekondigde wijziging in het parcours liepen de nabijgelegen parkings in, waarna de ordediensten in actie kwamen.

Even na 15 uur stond de betoging nog stil in afwachting van een beslissing van de ordediensten om het oorpronkelijke parcours van de betoging te herstellen.

De passagiers voor de luchthaven krijgen van luchthavenbeheerder BIAC verder de raad gebruik te maken van de trein. Die trein rijdt wel opnieuw normaal tot aan de luchthaven.

De toegang tot de luchthaven per auto was vanmiddag onmogelijk. Ook passagiers die de luchthaven wensen te verlaten, konden dat nog enkel per spoor.

Voor bijkomende informatie kunnen passagiers terecht op 02/753 39 13.