PETERBOROUGH - De vermoedelijke moordenaar van de Britse meisjes Holly Wells en Jessica Chapman, Ian Huntley, zal voor een rechtbank moeten verschijnen. Huntley, die vandaag voor de rechtbank in Peterborough verscheen, werd door dokters psychisch bekwaam verklaard om zich voor het gerecht te verantwoorden.
Holly Wells en Jessica Chapman, twee meisjes van tien jaar oud, verdwenen op 4 augustus in het plaatsje Soham en werden dertien dagen later vermoord teruggevonden in een nabijgelegen bos.

Ian Huntley, de 28-jarige conciërge van het college van Soham, wordt van de dubbele moord verdacht. Hij werd opgenomen in een zwaarbeveiligde psychiatrische instelling in Rampton. Dokters moesten er uitmaken of hij psychisch in staat is om voor een rechtbank te verschijnen. Psychiaters stelden dat hij niet mentaal ziek is. Huntley zal nu in een gewone gevangenis worden opgesloten

Zijn vriendin Maxine Carr, de 25-jarige voormalige onderwijzeres van de ontvoerde en vermoorde kinderen, zit eveneens in de cel omdat ze de speurders gehinderd zou hebben door valse informatie te geven.