ANTWERPEN - De advocaat van Alex Vercauteren, Walter Van Steenbrugge, vraagt bijkomende onderzoek naar de link tussen veehandelaar Walter Remysen en diens goede vriend Lornoie, slachthuisuitbater in Geel. Dat heeft Van Steenbrugge woensdagmorgen voor het assisenhof verklaard.
Woensdag werd Remysen, een achterneef van Karel Van Noppen ondervraagd. De speurders kregen ooit een tip binnen die wees op de betrokkenheid van Lornoie, Remysen en de zaak-Van Noppen.

Remysen gaf toe in de periode van de moord met een grijze Mercedes gereden te hebben. Hij werd er ook mee gesignaleerd in Knokke. Waarom werd de zaak niet uitgebeend, vroeg Van Steenbrugge.

,,Wij hebben geen enkele aanwijzing van de betrokkenheid van Lornoie in deze zaak, ondanks de tip in die richting. Er zijn in deze zaak honderden tips binnengekomen, de ene al gekker dan de andere'', antwoordde de commissaris.

De assisenvoorzitter vindt het dan ook niet nodig om bijkomende onderzoeksdaden te stellen. Om 11.30 uur werd de zitting geschorst.

Beinaerts op de getuigenbank

's Middags heeft de verdediging van Alex Vercauteren de ondervraging van de hoofdspeurder in het onderzoek-Van Noppen, Marc Beinaerts voortgezet. Ook tijdens de morgen was hij al ondervraagd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig