BRUSSEL - De Groep Delhaize gaat haar participatie in Delhaize America verhogen tot 100 procent. Dat heeft de distributiegroep vandaag bekendgemaakt.
De raad van bestuur van Delhaize Groep deed haar Amerikaanse dochter het voorstel om alle uitstaande gewone aandelen van klasse A en B, die momenteel niet in handen zijn van de Groep, te ruilen tegen aandelen van de Delhaize Groep.

De Groep bezit nu ongeveer 37 pct van Delhaize America's A-aandelen (niet-stemgerechtigd) en ongeveer 56 pct B-aandelen (stemgerechtigd), hetzij ongeveer 45 pct van het totaal aantal uitstaande aandelen van Delhaize America.

De aandeelhouders van Delhaize America zouden per aandeel 0,35 Delhaize Groep-aandelen ontvangen, zowel voor de klasse A- en B-aandelen.

,,De transactie vereenvoudigt de structuur. Die versterkt het vermogen van de Delhaize Groep om kapitaal en human resources te optimaliseren en groeikansen te kunnen grijpen in de VS en de twee andere continenten waar de Delhaize Groep actief is,'' legt afgevaardigd bestuurder Pierre-Olivier Beckers uit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in