DENDERMONDE - De strafrechtbank van Dendermonde velde vanmorgen vonnis in de rechtszaak van de schietpartij die zich op 23 januari 2000 voordeed aan dancing The Maxx in Beveren. Eén man, Elci Blent, liet daarbij het leven. Racaj Blorim en portier Doudah Marzouk, die op vraag van de discotheekuitbater naar The Maxx afzakten om er 'de problemen op te lossen', kregen de zwaarste effectieve straffen. Blorim werd veroordeeld tot 5 jaar effectief en 40.000 frank boete, Marzouk vliegt 2 jaar de cel in.
Discotheekuitbater Jozef Claes werd veroordeeld tot 15 maand effectieve celstraf. De rechtbank oordeelde dat hij er als 'werkgever' van de portiersbende voor zorgde dat 'die hun gang konden gaan met het daarmee gepaard gaande geweld'.

Op zondag 23 januari maakten Eddy C. (31) uit Willebroek en Werner W. (40) uit Antwerpen problemen aan dancing The Maxx. Uitbater Jozef Claes (46) uit Zwijndrecht was al dat gedoe beu en telefoneerde naar Doudah Marzouk, de 27-jarige portier uit het Antwerpse, om naar Beveren af te zakken om de problemen daar op te lossen. Marzouk kwam samen met Racaj Blorim (27) uit Wilrijk en Senat Balota (23) uit Willebroek ter plaatse.

Toen de drie aan The Maxx arriveerden, werd hun wagen onder vuur genomen door Eddy Corremans en Elci Blent. Eén kogel trof de kogelvrije vest van Marzouk. Daarop opende ook Racaj B. het vuur en schoot Elci Blent daarbij neer. De man overleed aan zijn verwondingen.

Doudah, Blorim en Balota sloegen na het dodelijke schot op de vlucht. De politie kon Doudah nabij het stedelijk zwembad van Sint-Niklaas inrekenen. Verder onderzoek bracht ook het aandeel van de andere beklaagden aan het licht. Zo verschenen Eddy Corremans en Werner Wouters wegens poging tot doodslag voor de rechter.

Eddy Corremans werd veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan twee jaar met uitstel en 40.000 frank boete. Werner W. werd voor alle betichtingen vrijgesproken. Senat Balota, die samen met Marzouk en Blorim vanuit Antwerpen naar Beveren kwam, kreeg 16 maanden met uitstel.

De betichting bendevorming werd door de rechtbank enkel weerhouden voor uitbater Jozef Claes, Doudah Marzouk en Racaj Blorim.