ANTWERPEN - Zowat 50.000 bezoekers uit Antwerpen en omgeving hebben zondag meegefeest naar aanleiding van de herinrichting van de Leien. Dat meldt de info-dienst van de stad aan Belga.

De drukte aan het Infopunt Leien doet vermoeden dat de bezoekers niet voor barbecue, badminton, circusschool, trampolines, zandbakken en graffitikunst alleen hier waren. Een rondvraag leerdee dat velen zich vragen stellen over de mobiliteit -- en het gebrek daaraan -- in de stad. Ook is men benieuwd naar het nieuwe gezicht dat de bekendste ,,boulevard'' van Antwerpen zal krijgen.

Vice-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie, Steve Stevaert, burgemeester Leona Detiège van Antwerpen en directeur-generaal Ingrid Lieten van de vervoersmaatschappij De Lijn gaven zondagmiddag om 12 uur het startschot voor de festiviteiten.

De lokale politie van Antwerpen kon na een intensieve verkeerstechnische voorbereiding van deze hoogdag voor de mobiliteit opgelucht ademen. Woordvoerder Fons Bastiaensens: ,,Alles verliep naar wens. De bezoekers zijn vlot naar de voorziene parkings geloodst. In totaal zette de korpsleiding 107 collega's in op het Leienfeest.''.