BRUSSEL - langdurige werkloosheid in Vlaanderen is het afgelopen jaar met 18,3 procent gedaald. Vlaanderen telde eind 2001 nog 34.102 uitkeringsgerechtigde werklozen (UVW's) die al meer dan twee jaar werkloos zijn, tegenover 41.729 in 2000. De cijfers werden vrijdag toegelicht door Vlaams minister van Tewerkstelling Renaat Landuyt.
Het totaal aantal werkzoekenden dat al meer dan twee jaar werkloos is -- zowel de UVW's als de werkzoekenden die geen werkloosheidsuitkering ontvangen, maar zich toch bij de VDAB beschikbaar hebben gesteld voor een job -- viel vorig jaar in Vlaanderen met 16,6 procent terug tot 38.999. Landuyt noemde de significante daling positief.

De werkloosheid op minder dan een jaar nam daarentegen met 29,9 procent toe tot 16.840 UVW's. Het totaal aantal werkzoekenden dat minder dan een jaar werkloos is, steeg met 29,6 procent tot 26.587. Om een beter zicht te krijgen op de korte werkloosheid wil Landuyt specifiek cijfermateriaal van de interimsector omtrent de tewerkstelling in deze sector.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig