JERUZALEM - Het Israëlische leger heeft vandaag in de Rode Zee het vrachtschip Karine A onderschept met vijftig ton wapens aan boord. Volgens de stafchef van het Israëlische leger, Shaul Mofaz, waren de wapens voor de Palestijnse gebieden bestemd.
Israëlische commandotroepen hebben de controle aan boord overgenomen op 500 kilometer van de haven van Eilat, aldus Mofaz. De bemanning werd zonder een schot te lossen overmeesterd en wordt nu ondervraagd door de Israëlische veiligheidsdiensten.

Volgens de generaal is het verband tussen de wapenlevering en de Palestijnse autoriteit ,,overduidelijk''. De kapitein van de boot zou een officier van de Palestijnse marine zijn en het schip zou door de Palestijnse autoriteit zijn aangekocht.

Aan boord van het vaartuig werden Katoesja-raketten gevond alsook antitankmijnen van het type Law, mortiergranaten en mijnen en explosieven uit Iran. Mofaz beschuldigde Arafat en de Palestijnse autoriteit ervan ,,dubbel spel'' te spelen en in het geheim de gewapende strijd tegen Israël voort te willen zetten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig