LONDEN - De Britse stad Hartlepool heeft een nieuwe burgemeester. De 28-jarige Stuart Drummond won de gemeenteraadsverkiezingen in de noordoostelijke gemeente. De man dankt zijn populariteit vooral aan zijn capriolen als knuffelaap, de mascotte van de plaatselijke voetbalclub Hartlepool United. Zijn belangrijkste programmapunt is dan ook gratis bananenverstrekking op scholen.
Als Drummond zich in zijn pak heeft gehesen, heet hij H'Angus de Aap. De knuffelaap heeft bij andere clubs een slechte reputatie, aldus de Britse omroep BBC. Tijdens een uitwedstrijd werd hij weggestuurd, omdat hij net deed of hij seks had met een stadionmedewerkster. Vorig jaar deed hij ongeveer hetzelfde, maar dan met een opblaaspop.

Na zijn overwinning deelde Drummond mee dat er ook nog wel andere programmapunten dan de gratis bananen zullen komen. Nu is het nog niet duidelijk wat hij als burgemeester precies wil verwezenlijken.

Andere plaatselijke politici opperen nu dat het hele systeem van de rechtstreeks gekozen burgemeester moet worden afgeschaft.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig