BRUSSEL - De Belgische telecomoperator Belgacom is in ver gevorderde gesprekken met het Franse Liberty Surf over een fusie van de internetactiviteiten, dat staat vandaag te lezen in de Franse krant Le Figaro. Unisource bevestigde ondertussen dat er gesprekken zijn.
Gedelegeerd bestuurder van Liberty Surf Pierre Besnainou wou volgens de krant niet op het bericht reageren. Ook op de persdienst van Belgacom, dat vorig jaar al zijn internetactiviteiten samenvoegde met die van Franse Infosources, werd geen commentaar verstrekt.

Volgens Le Figaro kan een fusie van de internetactiviteiten van Belgacom en Liberty Surf, dat gedeeltelijk in handen is van de bekende Franse financier Bernard Arnault, eind deze week of ten laatste maandag al rond zijn.

Het aandeel van Liberty Surf klom deze middag op Euronext Parijs meteen 15 procent hoger naar 6,55 euro of een totale beurswaarde van 599 miljoen euro (24,1 miljard frank).

Liberty Surf wil al geruime tijd samenwerken met een telecommaatschappij om zijn telefoonactiviteiten verder uit te breiden. Eerder sprongen gesprekken met onder meer het Italiaanse Tiscali af.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig