BRUSSEL - Jan Rodts, coördinator van het Wolventeam dat jacht maakt op de Waaslandwolf, is er almaar meer van overtuigd dat de Waaslandwolf niet meer leeft. Hij denkt dat hij doodgeschoten en vervolgens begraven werd door een jager. Rodts zei dat vanmiddag aan het persbureau Belga nadat hij een e-mail had ontvangen van een anonieme jager.
Die had via een elektronisch bericht op 26 december aan de Nederlandse persfotograaf Albert Seghers laten weten dat de in Axel doodgebeten schapen de laatste waren. Want hij had als jager de Waaslandwolf doodgeschoten en begraven. De afzender van de e-mail kan niet opgespoord worden.

Rodts: ,,Ik had de anonieme jager gevraagd om zich bekend te maken of ten minste meer informatie te verschaffen over de dood van de Waaslandwolf. Na een week heb ik nu een antwoord ontvangen. De anonieme melder gaf zijn identiteit niet vrij, maar zegt wel in zijn bericht dat hij hoegenaamd geen leugens verkoopt en dat de Waaslandwolf echt dood is."

"Ik neem het bericht zeer ernstig omwille van verschillende redenen. De laatste twee weken werden geen schapen meer doodgebeten. Bovendien zijn we er zeker van dat men geen wolf heeft gezien vorige vrijdag in Lokeren en dinsdag in Meise en Wemmel en dat het wellicht om een wilde hond of wolfshybride ging. Iedereen ziet nu in zijn tuin of op een weide een wolf lopen, de wolvengekte is echt toegeslagen in ons land. Ook lopen er allicht een aantal gekken rond die van de Waaslandwolf-mania graag profiteren en ons op een verkeerd spoor proberen te zetten'', aldus Jan Rodts.

Ondanks het feit dat Jan Rodts er almaar meer van overtuigd raakt dat de Waaslandwolf dood is, wordt de jacht op het dier niet stopgezet. ,,We gaan onze tactiek aanpassen en zullen de komende dagen met geursporen, onder andere met de urine van een wolventeef, de wolf of de wilde hond lokken'', zegt Jan Rodts.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig