GENT - Het personeel van de Gentse stadsdiensten heeft vanmorgen geprotesteerd tegen de onregelmatigheden van het nieuw personeelsstatuut. De ongeveer 250 stakers zijn van het Administratief Centrum aan het Zuid naar het stadhuis opgetrokken . Daar werden ze ontvangen door burgemeester Frank Beke en schepen voor Personeelszaken Christof Peeters.
De vakbonden zeggen dat ze te weinig toegevingen hebben gekregen van het gemeentebestuur. De aanleiding voor de staking zijn de onregelmatigheden van het nieuwe personeelsstatuut. Dat werd onder de voorganger van huidig schepen voor Personeel Christof Peeters ingevoerd, samen met de CAO 1997-'98.

Bovendien, zeggen de vakbonden, is er een te hoge werkdruk in de verschillende stadsdiensten, vooral voor schoonmaaksters en kinderverzorgsters.

Schepen Peeters zegt dat hij al maanden alles in het werk stelt om het statuut voor de stadsdiensten te verbeteren. De schepen gaat volgende week onderhandelen met de Vlaamse overheid. Hij geeft toe dat de werkdruk in bepaalde diensten te hoog is. Maar hij benadrukt dat het moeilijk is om geschikt personeel te vinden.