SAINTE-MAXIME - De Franse politie heeft gisteren twee mensen opgepakt voor verhoor over de bosbranden in het zuiden van het land. De twee hebben ,,verdacht gedrag'' vertoond in de omgeving waar de verwoestende branden woeden. Dat heeft een aanklager in Draguignan gisteravond bekendgemaakt.
Eerder deze week werd een 29-jarige gemeenteambtenaar uit Figanières opgepakt op verdenking van brandstichting. De man heeft bekend sinds begin dit jaar negen branden te hebben gesticht in het zuidelijke departement Var. Maar hij heeft niets te maken met de huidige branden, aldus aanklager Michel Raffin. De gemeenteambtenaar zou de branden hebben gesticht uit woede omdat hij in november vorig jaar niet bij de vrijwillige brandweer werd aangenomen.


Brandhaarden onder controle
De brandweer kreeg vannacht en vanmorgen twee bosbranden onder controle. Het gaat om de brand in de buurt van Salon-de-Provence, waar bij blussingswerken twee brandweermannen zwaargewond raakten, en de vuurhaard in de buurt van Draguignan.

In tegenstelling tot de weerberichten is de wind de voorbije nacht wat gaan liggen. Maar voor vandaag worden opnieuw windsnelheden tot 80 kilometer per uur verwacht. Bij Draguignan werden uit voorzorg campings geëvacueerd. Zo'n 1.000 vakantiegangers zijn naar opvangplaatsen gebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig