BRUSSEL - In de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal is er vanmorgen een herdenkingsplechtigheid voor het tienjarig overlijden van koning Boudewijn geweest.
De hele koninklijke familie was aanwezig tijdens de plechtigheid, die werd voorgegaan door kardinaal Godfried Danneels.
In zijn homilie omschreef kadinaal Danneels wijlen koning Boudewijn als een koning die meer was dan een koning als ,,een herder van zijn volk". Koning Boudewijn was ook een rechtvaardige persoon, wiens leven in dienst stond van menselijke waarden. Boudewijn was dan ook geen ,,roi triste", vond de kardinaal, want ,,er liep een stroom van vertrouwen onder alle kommer die hij voelde over het welzijn van zijn land". De koning was een man met een intense innerlijke vreugde vanuit zijn vertrouwen in God, besloot Danneels.

Heel wat bekenden uit de politieke wereld woonden de viering bij, onder wie premier Guy Verhofstadt en diens voorgangers Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene. Buiten wachtten honderden mensen de koninklijke familie op.

Vanmiddag was er een academische zitting over mensenhandel in het Egmontpaleis. Het thema lag Boudewijn nauw aan het hart en kan ook op grote interesse van koningin Fabiola kan rekenen. De resultaten van de afgelopen tien jaar in de strijd tegen de mensenhandel en een reeks toekomstperspectieven werden er voorgesteld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig