GENT -- Op verschillende plaatsen in Vlaanderen hebben militanten van de koepelorganisatie Actieplatform Palestina zaterdagnamiddag actie gevoerd tegen de bouw van een veiligheidsmuur door Israël. De muur moet de Palestijnse gebieden af te scheiden van Joods grondgebied, maar is omstreden omdat hij op sommige plaatsen tot diep in Palestijns gebied komt.
Het is geen veiligheidshek, maar een apartheidsmuur, waardoor de Palestijnen grond verliezen en geïsoleerd worden, protesteren de actievoerders.

In Gent trokken 'sandwichmannen' de stad rond met een letter op hun buik. Op belangrijke plaatsen zoals de Vrijdagmarkt en voor het stadhuis hielden ze halt en werd met de letters een muur gevormd. ,,Een muur van mensen tegen de apartheidsmuur'', konden voorbijgangers lezen op de buiken van de manifestanten. De actie verliep in alle kalmte.

In Geraardsbergen had het actieplatform de Muur van Geraardsbergen uitgekozen voor hun protest. In estafette droegen manifestanten stenen naar de Muur om er een symbolische muur te bouwen.