JERUZALEM -- Het Israëlische leger zal zijn liquidatie-operaties tegen leden van de radicale Palestijnse groepering Hamas voortzetten. Dat heeft een Israëlische woordvoerder bevestigd na een nieuwe Israëlische raid in de Gaza-strook waarbij een Palestijn om het leven kwam.
,,Wij zullen onze liquidatie-operaties voortzetten tegen iedereen die betrokken is bij terroristische activiteiten, bij de voorbereiding van aanslagen of bij raketaanvallen'', zo verklaarde de functionaris die anoniem wenste te blijven.

,,Geen enkele terrorist moet hopen op straffeloosheid. Wij zullen blijven ingrijpen waar en wanneer wij dat nodig achten tot de Palestijnse autoriteit beslist om, zoals zij hebben beloofd, zelf de strijd aan te gaan tegen de terroristen'', aldus nog de functionaris.

Gisteren voerden Israëlische helikopters voor de derde keer in vijf dagen aanvallen uit in de Gaza-strook. De helikopters vuurden raketten af op een voertuig. Daarbij kwam een Palestijnse burger om het leven en raakten 23 anderen gewond.

De raid was gericht tegen Waël Akilane en Khaled Massoed, twee leden van de gewapende tak van Hamas, maar volgens de Palestijnse organisatie zelf zouden beiden de aanslag overleefd hebben.