BRUSSEL -- De West-Vlaamse groep Remi Claeys Aluminium heeft maandag een participatie van 40 procent genomen in de Italiaanse aluminium extrusiegroep Gruppo Indinvest 2000. De deelneming kan in de toekomst nog verhoogd worden tot 100 procent. Dat maakt Remi Claeys vandaag in een mededeling bekend.

Een overnamebedrag werd niet meegedeeld, wel liet de West-Vlaamse groep weten 250.000 aandelen uit te geven ,,om een gezonde balansstructuur te behouden''. De familie Desimpel wil de controlerende aandeelhouder blijven.

De participatie van Remi Claeys Aluminium in Gruppo Indinvest laat toe de gezamenlijke aankoopkracht op de markt van de aluminiumgrondstof te versterken. Ook de gedeelde ervaring en commerciële samenwerking in Duitsland en Italië creëren voordelen.

Gruppo Indinvest 2000 is met drie filialen een van de grootste onafhankelijke extrusiegroepen in Italie. De omzet van de Italiaanse aluminiumgroep zal dit boekjaar naar verwachting 110 miljoen euro bedragen. Er zijn 240 mensen tewerkgesteld.