GAZA-STAD - Een autobomaanslag in de Israëlische stad Hadera heeft vandaag aan de twee vermoedelijke daders het leven gekost en 27 Israëliërs verwond. De man die de bomauto bestuurde reed er mee op een bus af. Tien van de gewonden waren inzittenden van de bus. Een bericht dat een derde lijk in de buurt was gevonden kon niet worden bevestigd. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.
De aanslag op de bus volgde nadat bij een Israëlische legerpost in de Gazastrook, op de toegangsweg naar de joodse nederzetting Netzarim, een vrachtwagen met explosieven was ontploft. Dat gebeurde toen Israëlische militairen het vuur openden op de auto, nadat die een wegversperring voorbij was gereden en met hoge snelheid op hun post kwam afrijden. De aanslag werd opgeëist door de islamitische beweging Hamas, die zei dat de chauffeur van de vrachtwagen was omgekomen. De Hamas zei dat de aanslag bedoeld was om de Israëlische terugtrekking uit Libanon, donderdag een jaar geleden, te markeren. De Hamas zei de aanslag te hebben gefilmd en de beelden te zullen vrijgeven. Het verkeersknooppunt bij Netzarim is vaker het toneel geweest van gewelddadigheden in de acht maanden durende Palestijnse opstand.

Twee Israëlische tanks en zeven legervoertuigen reden na de ontploffing Palestijns gebied binnen en namen een nabijgelegen Palestijnse politiepost onder vuur. Volgens de Palestijnse politie raakten daarbij drie agenten gewond.