BRUSSEL - Het personeel van Carrefour in Drogenbos heeft vanmorgen voor de derde dag op rij het werk neergelegd. De stakers eisen een oplossing voor het nijpend personeelstekort. Ook in Sint-Agatha Berchem wordt er opnieuw gestaakt.
Gisteravond hadden vakbonden en directie nog een ontmoeting, maar die leverde niets op, aldus LBC-afgevaardigde Kristel Van Damme. Vandaag is geen ontmoeting gepland.

Het personeel van Carrefour in Sint-Agatha-Berchem besliste vanmorgen door te gaan met de acties. Gisteren werd ook daar gestaakt. De beslissing om verder actie te voeren kwam er na een geheime stemming onder het personeel, op vraag van de socialistische vakbond BBTK.

De directie van de vestiging in Sint-Agatha-Berchem heeft inmiddels wel nog een toegeving gedaan. Om de werkdruk op een normaler peil terug te brengen, is de directie bereid enkele tijdelijke contracten bij te nemen, aldus Van Damme. Het gaat om 90 extra uren.

In de Carrefour-vestiging in Kraainem vinden nieuwe onderhandelingen ,,in de late voormiddag'' plaats, zegt Van Damme nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig