BRUSSEL - Het personeel van winkelketen Carrefour in Drogenbos heeft vanmorgen opnieuw het werk neergelegd. De werknemers willen hiermee het nijpend personeelstekort aanklagen. Volgens de vakbonden moeten klanten soms één tot anderhalf uur wachten aan de kassa's. Gisteren werd ook al actie gevoerd in Drogenbos.
Vakbonden en directie zaten gisteren meermaals tevergeefs samen om tot een oplossing te komen. ,,Vandaag wil de directie niet onderhandelen'', aldus Kristel Van Damme van bediendenvakbond LBC-NVK.

Het Carrefour-personeel klaagt dat het het stresserende werkritme niet meer aankan. Volgens de vakbonden heeft de directie echter alleen maar winst voor ogen. Door de enorme investeringen in 2001 moet nu bespaard worden en dat kan het snelst en het meest op personeel, aldus Van Damme.

De besparingen zijn niet enkel merkbaar in Drogenbos, maar in alle vestigingen van Carrefour en Super GB, stellen de vakbonden.

Ook bij Carrefour in Sint-Agatha-Berchem bereikten vakbonden en directie gisteren geen akkoord. Het is dus niet uitgesloten dat ook daar vandaag gestaakt wordt, zegt Van Damme.

Directie Drogenbos vindt staking onaanvaardbaar
De directie van Carrefour Drogenbos vindt de staking in haar vestiging niet kunnen. "Deze manier van handelen is totaal onaanvaardbaar en berokkent ernstige schade aan het bedrijf. We stellen onze klanten teleur en sturen ze naar de concurrentie", aldus directeur Philippe Vanderlinden in een mededeling aan de werknemers.

Volgens de directie willen de vakbonden te veel. "We hebben echter een verantwoordelijkheid ten opzichte van u (het personeel, nvdr.) en de klanten", stelt Vanderlinden.

De directie deed al concrete voorstellen die naar eigen zeggen rekening houden met de specifieke situatie van Carrefour Drogenbos en met de wil om een kwalitatieve service te bieden aan de klanten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig