GAZA - Twee Palestijnen zijn vanmorgen bij een explosie in het zuiden van de Gazastrook om het leven gekomen. Dat melden ziekenhuisbronnen. Volgens Palestijnse bronnen zou een Israëlische granaat zijn ontploft toen de twee boeren op het land aan het werk waren. Elders op de Gazastrook werd een Palestijnse extremist gearresteerd en kwam een lid van de veiligheidsdienst om bij een schietpartij.
De explosie deed zich voor nabij de Joodse kolonie Kfar Daram. De dodelijke slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Volgens het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina kwamen de twee woensdagavond om het leven bij een heldhaftige martelaarsoperatie.

Een undercover-eenheid van het Israëlische leger heeft vanmorgen een inval gedaan in een bakkerij in het Palestijnse deel van Hebron. Volgens ooggetuigen liepen daarbij twee Palestijnen verwondingen op, onder wie een extremist die banden zou onderhouden met de Fatah-beweging van Yasser Arafat. Alleen de verdachte werd uiteindelijk gearresteerd. De man zou staafbommen hebben geplaatst. Andere bronnen hebben het dan weer over twee arrestaties.

Nog vannacht kwam een Palestijnse politieman in de stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever om tijdens een schotenwisseling met het Israëlische leger. Dergelijke schietpartijen doen zich regelmatig voor sinds het leger vorige week verscheidene Palestijnse buurten introk.

Het Israëlische leger wilde geen commentaar geven op het optreden op de Westelijke Jordaanoever. Sinds het begin van de Intifada op 28 september 2000, zijn in het Midden-Oosten al 1.159 mensen gedood, 887 Palestijnen en 250 Israëli's.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig