GAZA - In het zuiden van Gaza zijn vier Palestijnen gedood door een aanval van het Israëlische leger. Een tank schoot op twee auto's die zich op een weg bevonden in de buurt van de joodse nederzetting Morag, nabij de grens met Egypte. Verscheidene Palestijnen raakten gewond. Vanmiddag deed zich een explosie voor aan boord van een bus in de Centraal-Israëlische stad Hadera. Daarbij vielen minstens vier dode en verschillende gewonden.
Volgens het Israëlische leger waren de vier Palestijnen militieleden van de Fatah-partij van de Palestijnse leider Yasser Arafat. Volgens Palestijnse veiligheidsmensen gaat het om onschuldige burgers.

Eerder vandaag deed zich bij een andere nederzetting in Gaza een grote ontploffing voor toen een Palestijn een granaat wierp in de richting van de joodse kolonie Netzer Hazani. Er vielen geen gewonden.

De nieuwe slachtoffers brengen het dodental sinds het begin van de Palestijnse revolte op 262. 25 van hen zijn Israëli's, de rest Palestijnen.

De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Moussa Israël riep Israël op de politiek van "intimidatie en terrorisme" af te zweren". Gisteren besloot Egypte zijn ambassadeur uit Israël terug te roepen. De Palestijnse leider Arafat kwam woensdag persoonlijk naar Moubarak om hem voor de maatregel te bedanken.