JAKARTA - In de Indonesische provincie Noord-Sulawesi zijn afgelopen weekeinde zeker 33 mensen omgekomen door aardverschuivingen. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog zal oplopen. Zeker negen mensen worden vermist. Gevreesd wordt dat ook zij dood zijn.
Op de eilandenketen Sangihe deden zich zaterdagavond laat zeker drie aardverschuivingen voor na zware regenval. Daarbij zouden 31 mensen bedolven zijn onder de modder. Zondagochtend vond in hetzelfde gebied een aardbeving plaats met een magnitude van 5,8, gevolgd door een reeks naschokken. Er zijn inmiddels reddingsploegen afgereisd naar de afgelegen eilanden. Het staatspersbureau Antara meldde dat tientallen huizen en andere bouwwerken, waaronder twee bruggen, zijn verwoest.

Indonesië wordt regelmatig getroffen door overstromingen, aardverschuivingen en aardbevingen. Eind vorig jaar kwamen meer dan 200 mensen om in het natuurgeweld. Volgens de autoriteiten en milieu-activisten worden de aardverschuivingen voor een groot deel veroorzaakt door ontbossing.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig