LONDEN - Gisterenavond werd een projectiel afgevuurd op het gebouw van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6 in het centrum van Londen. Er was slechts lichte schade en er vielen vermoedelijk geen gewonden. Dat meldt de Londense politie.
Het hoofd van de anti-terrorisme-brigade van de Britse politie Alan Fry verklaarde dat het projectiel de achtste verdieping van het gebouw heeft geraakt. De politie had eerder bevestigd dat de explosie veroorzaakt zou zijn door een 'ontstekingsmechanisme'.

Het gebied rond MI6, aan de zuidkant van het centrum van Londen, werd afgegrendeld en brandweer en politie waren snel ter plekke.

Fry kon niet zeggen door wie het projectiel is afgevuurd. Hij voegde er wel aan toe rekening te moeten houden met dissidente Noord-Ierse groepen. Ook andere groeperingen worden niet uitgesloten.

Als gevolg van de explosie heeft de Eurostar een tijdlang niet tot Londen gereden. Vanaf het station van Ashford werd een pendeldienst ingelegd richting Londen. Ondertussen heeft het verkeer zich hersteld.

.