BRUSSEL -- Vlaams Blok-fractieleider Filip Dewinter moet zijn onschendbaarheid behouden. Dat adviseert de commissie vervolgingen van het Vlaams Parlement aan de plenaire vergadering. dat De commissie vindt dat de feiten waarvoor de opheffing werd gevraagd niet zwaarwichtig genoeg zijn, zo werd na afloop vernomen.
Het Gentse parket-generaal vroeg de opheffing van de onschendbaarheid van Dewinter omdat ze wilde onderzoeken of hij betrokken was bij een vluchtmisdrijf. Dewinter was tijdens de zomer van vorig jaar in Zeebrugge met zijn auto tegen een geparkeerde bromfiets aangereden.

Commissievoorzitter Jacques Laverge (VLD) vindt dat er van vluchtmisdrijf geen sprake is. Beide partijen hebben het schadegeval aangegeven bij hun verzekeringsmaatschappij. Men weet dus om wie het gaat, aldus Laverge.

Volgens hem handelt het dossier over een geval van betwisting over de schade dat men in der minne had kunnen regelen. Binnen de commissie was er consensus om de onschendbaarheid van Dewinter niet op te heffen. Ze adviseert het parlement dat in een brief aan het Gentse parket-generaal te melden.