BRUSSEL _ Er is nog steeds geen spoor van het trio dat vanmorgen, kort voor negen uur, een Securitasgeldtransport en zijn begeleidende wagen overviel aan de rue des près in het dorp Lamadelaine, deelgemeente van Pétange. Zo heeft de politie van het Groothertogdom Luxemburg meegedeeld.
De overvallers reden in hun Seat eerst voorbij de geldtransportwagen en verhinderden hem net voorbij een kruispunt om verder te rijden. Onmiddellijk openden ze het vuur op het geldtransport en de begeleidende wagen.

In tegenstelling tot de informatie die onmiddellijk na de overval werd vrijgegeven, werd de bestuurder van het geldtransport niet gedood, noch gewond. Het was de bestuurder van de begeleidende wagen die zwaargewond raakte. De man verkeert nu buiten levensgevaar, aldus de Luxemburgse politie. Zijn collega werd lichtgewond.

De wagen van de overvallers werd een weinig later uitgebrand teruggevonden op een weg van de zone van de Pôle européen de développement (PED), nabij Athus (België). De wagen had een Frans kenteken (departement 57, Moezel, Noord-Frankrijk).

Daar de overval net aan de grens gebeurde zijn zowel de Belgische als de Franse politie opgetrommeld. Voor de zoektocht is ook een helikopter ingezet.

De overvallers gingen enkel aan de haal met een koffer, maar volgens de politie van het Groothertogdom is het niet duidelijk of ze geld of waardepapieren bevat.

Opmerkelijk is dat een gelijkaardige overval zich iets meer dan een jaar geleden afspeelde op amper 100 meter van de overval van vandaag.