ANTWERPEN -- Afgelopen nacht is een aanslag gepleegd op de auto van een Antwerps onderzoeksrechter in Edegem. De daders zijn op heterdaad betrapt. Ze werden al een tijdje geschaduwd door de rijkswacht.
Het gaat om de 21-jarige Anja H. en haar 30-jarige vriend. Toen ze afgelopen nacht de auto van de onderzoeksrechter in brand probeerden te steken, lag de rijkswacht op de loer.

Vermoedelijk heeft de poging tot brandstichting te maken met een gerechtelijke uitspraak van morgen. Dan beslist de raadkamer over de verwijzing van enkele activisten van het Animal Liberation Front (ALF) en 'Spaak en Tandrad' naar de correctionele rechtbank. Ze worden ondermeer verdacht van brandstichting.

De radicale actiegroep ALF heeft de afgelopen twee jaren in Belgie sabotageacties uitgevoerd tegen vleesverwerkende bedrijven en fastfoodrestaurants. De meest recente was de aanslag op het vleesbedrijf Damar in Temse. Anja H. wordt er van verdacht deel uit te maken van het ALF sinds zij getuigde in het Canvas-programma Terzake.

Naar eigen zeggen strijdt het ALF voor de vrijheid van alle dieren die in gevangenschap leven.