DOESJANBE -- De moordenaars van de Afghaanse krijgsheer Ahmed Shah Massoed zijn bekend. Het gaat om twee Marokkaanse terroristen die in België wonen. Dat heeft de regering van Tadzjikistan zondag gemeld. Bekend was reeds dat de moordenaars van de Leeuw van Pansjir rondliepen met valse Belgische paspoorten (wel degelijk: paspoorten) die in 1999 werden gestolen uit de Belgische ambassade in Den Haag en het Belgische consulaat in Straatsburg.
,,De moordenaars zijn Kassim Bocouli, 28 jaar, en Karim Souzani, 34 jaar, geboren in Marokko en residerend in België'', zo meldde woordvoerder Igor Sattarov van het Tadzjiekse ministerie van buitenlandse zaken.

Tegen Massoed werd op 9 september (vorige week zondag) een aanslag gepleegd. In de loop van de week -- wanneer precies is nog steeds niet erg duidelijk -- overleed de krijgsheer aan zijn verwondingen.

Volgens Doesjanbe kwam één van de terroristen bij de aanslag om en werd de andere door de lijfwacht van Massoed gedood toen hij probeerde te ontsnappen. De aanslag op Massoed, de bevelhebber van de rebellen tegen het fundamentalistische Taliban-regime, gebeurde, aldus militair attaché Moechamedsalech Registani van de Afghaanse regering in ballingschap in Rusland, ,,met de medewerking van de Pakistaanse geheime dienst, de Taliban en (de Saoedische superterrorist Osama) Bin Laden''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig