OOST-VLAANDEREN -- De socialistische mutualiteit Bond Moyson Oost-Vlaanderen voert morgen in de voormiddag actie aan de ingang van de Oost-Vlaamse ziekenhuizen tegen de aangekondigde artsenstaking. ,,Als verdediger van de belangen van de patiënt keurt onze organisatie deze staking af'', aldus provinciaal secretaris Pierre Janssens in een communiqué.

Bond Moyson Oost-Vlaanderen roept alle artsen op om, samen met de ziekenfondsen, na te denken over hun voorschrijfgedrag. ,,Het ongebreideld voorschrijven van zeer dure laboratoriaonderzoeken, radiologie en geneesmiddelen brengt het systeem en de toekomst van de ziekteverzekering in gevaar,'' aldus Pierre Janssens. ,,Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke heeft gelijk wanneer hij zegt dat de individuele overproductie van medische prestaties moet worden beteugeld'', aldus Janssens nog.

Volgens Bond Moyson mag de rekening in geen geval verhaald worden op de patiënt. Ook mag de patiënt niet het slachtoffer worden van een ruzie tussen de artsen de regering.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig