AMSTERDAM - Door de eerste competitiezege in veertien jaar bij Ajax (3-4) heeft Feyenoord zich zondag in een uitverkochte ArenA nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de tweede plaats in de eredivisie. Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen hebben de Rotterdammers drie verliespunten minder dan Roda JC dat zondagmiddag tegen FC Utrecht speelt.

Ajax heeft door de nederlaag zeven punten minder dan Feyenoord. De Amsterdammers hebben donderdag nog wel een thuiswedstrijd tegen Vitesse te goed. Feyenoord speelt nog een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en een uitduel bij het al gedegradeerde RBC.

Feyenoord dankte de zege aan een goede tweede helft. De Rotterdammers legden met vier aanvallers de zwakke plekken in de defensie van de thuisploeg bloot en maakten een 2-1 achterstand ongedaan.

Na vijf nederlagen uit de laatste zes wedstrijden begonnen de Rotterdammers slechts met één echte spits aan de klassieker. Slechts bij balbezit mochten Tomasson en Kalou bijsluiten bij Connolly.

Feyenoord kwam toch op voorsprong. Connolly opende in de zevende minuut de score. Arveladze maakte in de twaalfde minuut gelijk en scoorde in de achttiende minuut ook de tweede Amsterdamse treffer.

Na de rust bracht trainer Van Marwijk aanvaller Leonardo in de ploeg. Kalou en Tomasson kregen de opdracht meer naar voren te spelen. De Braziliaanse invaller bekroonde zijn invalbeurt in de 61e minuut met de gelijkmaker: 2-2. Connolly (66e minuut) en Tomasson (73e minuut) schoten de Rotterdammers naar 2-4. Arveladze bepaalde met zijn derde treffer de eindstand op 3-4.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in